Laatste reacties
  Lanzarote....Het is hier fantastisch ;)

  Een jaar niet geschreven, maar dat jaar zeker niet stil gezeten. Inspiratie om te schrijven ontbrak die 7 maanden in Fethiye en die bijna 4 maanden in Westendorf had ik het druk...HEEL druk. Het was bijna Sicilie geworden, maar inmiddels zit ik alweer bijna een maand op Lanzarote.

  Wat een heerlijke plek! Een perfect klimaat, geinteresseerde gasten, leuke concullega's, een gezellig huis (lees een echt thuis), een fijn agentschap, zwembad voor de deur en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Eigenlijk kende ik Lanzarote alleen van, moet ik dit wel schrijven, Bassie en Adriaan. Nu snap ik wel waarom die twee hier een hele serie afleveringen hebben opgenomen! Wat waren die boeven vervelend...ja, ja, die vonden het hier natuurlijk wel prima en deden gewoon net alsof ;) Hoop niet dat ik jullie nu van een roze wolk af gooi, maar die zaten gewoon lekker met de Baron en snelle Japie aan te tapas 's avonds, geloof me.

  Als je van noord naar zuid rijdt zie je het landschap veranderen, Een deel van het zuiden rij je temidden van de lava en heb je een prachtig national park waar zich "de vuurbergen" bevinden. Prima gidsen vertellen (als gewenst zelfs in het Nederlands) over dit bizar uitziende gebied. Met dank aan de, hier zeer invloedrijke, architect Cesar Manrique is alles laagbouw en zijn alle gebouwen wit. Prachtige lavatunnels in het noorden waaronder de Cueva de los Verdes. In deze lavatunnel ontdek je het geheim van het eiland welke ik natuurlijk niet ga verklappen. Jameos del Agua is een lavatunnel die van binnen volledig is "ingericht" door Cesar Manrique en is prachtig!

  Zie foto hieronder

  Ook heb je hier vele markten waaronder die in Teguise, de voormalig hoofstad van het eiland. Iedere zondag komt dit, nu rustige plaatsje, tot leven en komt het hele eiland genieten van de sfeer op de markt in de steegjes, op het plein en alle terrassen en winkels in het dorp.

  De manier van landbouw is hier ook uniek, door de vele wind en de niet vruchtbare vulkaanas maakt men hier kuilen om de vruchtbare grond te bereiken en tegelijkertijd de planten tegen de harde wind te beschermen. Zo ziet het wijngebied La Geria eruit:

   

  Ik ben hier zelfs sportief geworden en ren een paar keer per week naar de fitnesstoestellen langs de boulevard of trek baantjes in het zwembad. Dan sta ik te steppen en komen er van allelei soorten mensen voorbij die spontaan ook sportieve ingevingen krijgen. soms zijn dat ook niet heel sportieve mensen en gebruiken de apparaten helemaal verkeerd, best grappig als er weer iemand op een apparaat gaat staan waar je op moet zitten en dan leuke vakantiekiekjes maakt voor de mensen thuis hihi. Trap er niet in, want de meeste poseren even en doen alsof ze heel hard aan het trainen zijn, maar stappen na de foto gewoon weer richting het all inclusive buffet ;)

  Ook hoop ik na dit seizoen een taal extra te kunnen spreken of in ieder me verstaanbaar te kunnen maken....ik ga hier iedere week 2 uur naar Spaanse les. Hartstikke leuk en gezellig! Best lachen ook trouwens als iemand in de klas weer eens een Spaanse zin heel Hollands uitspreekt: ¿Tienes hijos? (Heb je kinderen) klinkt opeens heel grappig als je "Tinus hijgos" zegt.

  Kortom, voor wie nog geen vakantiebestemming uit heeft kunnen kiezen en van zon, zee, cultuur, gezelligheid en geen massa houdt is Lanzarote zeker een aanrader.

   

  Lieve groetjes vanuit Puerto del Carmen,

  Ilona

   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Categorieën
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl