Laatste reacties
  zomaar een dag in oktober
  En toen was het ineens alweer oktober, ik zit alweer in de laatste week van het toeristenseizoen. Vandaag, zoals elke woensdag, had ik een vrije dag. Gezellig, want Melanija is er ook nog.

  We hebben, sportief als we zijn , een wandeling van ruim 9 kilometer gemaakt door de kambos van Karia. Het grootste dorp van Lefkas.
  (het is wandeling 7 uit "Lefkada te voeten uit" van Lida Out, verkrijgbaar bij www.piedaterre.nl en vele winkeltjes hier op Lefkas)  Erg leuk, want zo kom je op weggetjes waar je anders niet zo snel zou komen.
  Al is het najaar, nog steeds is het heel groen en ook aan bloemen geen gebrek.   

   
   
  Het fruit is ook allemaal lekker rijp, dus hebben we onderweg appeltjes geplukt en druiven.
   
    
  Een oud vrouwtje, gekleed in het traditioneel zwart, riep ons haar tuin in en gaf ons nog meer appeltjes mee. Ze vroeg al snel of we "xeni" (vreemdelingen) zijn. Dat vond ze wel interessant. We hebben gevraagd of we haar konden helpen met appels plukken, maar ze kon het prima af met haar houten tak die ze tegen de takken aan sloeg waardoor de appeltjes van de boom af vielen.
   
  Eerst dachten we dat ze olijven aan het oogsten was, want olijfbomen zijn er natuurlijk in overvloed hier op het eiland.
  Nee, je kunt ze niet van de boom eten maar we hebben gelijk maar even uitgeprobeerd hoe fotogeniek we kunnen zijn. Was erg grappig!
   
   
   
  Zoals de meeste mensen waarschijnlijk ook wel weten zijn de grieken helaas nog niet zo milieubewust als wij. Dat bleek maar weer toen we dachten een heel schattig beekje te gaan zien vanaf een bruggetje waar we overheen liepen. Dit was het uitzicht wat we te zien kregen:
   
   
   
  Buiten het feit dat ik niet kan begrijpen hoe iemand dit soort troep midden in de natuur gooit, lijkt me de weg naar de afvalverwerking beter te berijden als de niet verharde wegen naar deze plek....
  Onderweg kwamen we ook nog een hele kudde geitjes tegen.
   
   
   
  Na twee en een half uur lopen voelden we onze benen behoorlijk en moesten we het laatste stuk ook weer omhoog.... Ik was erg blij toen we weer op het beginpunt aankwamen waar de auto stond! Toen was het tijd voor Ouzo en Tsipouro In een ouzeri in Lefkas-stad hebben we lekker even geborreld tussen de mannetjes met hun komboloi (kralenketting)
   
   
   
  Zo, die hadden we wel verdiend!
   
  Volgende keer hoop ik een blog te schrijven vanuit een andere plek dan Lefkada!
  Deze winter staan Athene, Engeland, Praag (oud en nieuw) en hopelijk Suriname (vrijwilligerswerk) op mijn programma.
   
  Veel liefs en tot schrijfs!
   
  Ilona
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Categorieën
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl