Laatste reacties
  Laatste artikelen
  Het was alweer even geleden dat ik in het binnenland geweest was. Meestal ben ik aan de kust en ik vond het wel weer eens leuk om de bergdorpjes in het binnenland te bekijken. Een tochtje met de motor kriskras over Lefkada bracht ons op de mooiste plekjes van het eiland.
  Zoals gewoonlijk lijken we weer de enigen met helm
    
   
  Aan de oostkust van het eiland lijkt alles zo met de tijd meegegaan, maar eenmaal in het binnenland lijkt het of de tijd heeft stil gestaan. Je komt hier dan ook haast geen auto's of andere motoren tegen buiten de dorpjes.
  Eerst een stop in het grootste bergdorp van het eiland, Karia, dat bekend staat om hand- en borduurwerk. Een freddo espresso voor Michalis en een freddo capuchino voor mij op het dorpsplein onder de plataan en toen verder de bergen in....
   
   
   
  Hierboven zomaar een straatje in het dorpje Alexandros en een schattig huisje daar (dat overigens te koop staat) Het is midden op de dag, een uur of vier dus is er haast niemand te bekennen. Iedereen doet zijn of haar middagdutje. Om de bergdorpjes op zijn levendigst te zien is het het beste om er tussen 9.00 en 13.00 uur heen te gaan. Dan kom je de leukste dingen tegen, de dorpsbewoners bij de Kafenions, de vrouwtjes die hun dagelijkse boodschappen doen en de laatste nieuwtjes die worden besproken.
  Hieronder een schaapsherderin en een nog schattiger huisje met een prachtige tuin
   
   
   
  Onderweg kwamen we deze "Papas" tegen.
  De rollator is  hier nog niet uitgevonden :-)
  Oudere mensen lopen hier gewoon met een stok en heel soms zie ik iemand lopen met een looprekje.
   
   
  Eenmaal op het hoogste punt van het eiland beland, nabij Englouvi en Agios Donatos, hebben we deze plaatjes kunnen schieten van het uitzicht en een o zo Grieks kerkje waarvan ook de deur nog eens open stond en we een kijkje binnen hebben genomen.
  Geld voor de kaarsjes die je er kunt branden ligt er gewoon open en bloot. Hier weet iedereen heel goed wat mijn en dein is. Zo kwamen we ook diverse huizen tegen waar de sleutel gewoon op de slot van de deur steekt.
   
   
   
            
   
  Vorige week was hier een bosbrand op Lefkas. Wat zien die zwarte bomen er deprimerend uit....
   
   
  Op het moment van de foto is het niet donker, maar dit is het zwartgeblakerde wat over is na de bosbrand.
  Gelukkig was de brand na 1 dag onder controle en hebben ze daarna uit voorzorg nog 2 dagen nageblust.
                  
   
  Dit zijn wij :-)
   
                 
   
   
  Het bergdorpje Platistoma, verscholen tussen de bergen en bomen.
   
   
   
   
  De baai onder het visserdorpje Evgiros tijdens de schemering.
  Hier is ook een grot vlakbij, mar de weg erheen is dusdanig verspert dat we de moed verloren en zonder de grot te hebben gezoen weer terug zijn gelopen. Nu is die grot niet hel spectaculair, maar een soort van dieper gat in een rotswand. Maar ja, toch leuk!
   
   
   
   
  Zo, en nu nog even relaxen...
   
   
  Ja, mijn "middelteen" is kleiner dan mijn "ringteen" hihi
   
  Van de week heb ik afgesproken met Lida (Lida Out) en onder het genot van een koffie zal zij mij dan met trots haar nieuwe wandelboekje laten zien. Het is officieel gedrukt en bevat meer dan 30 rondwandelingen op Lefkas, GPS-wandelkaarten en prachtige foto's. Niet alleen leuk voor de vakantie om te wandelen dus, maar ook nog eens een mooi souvenir. Hier kan ik vast weer veel gasten blij mee maken!
   
  Nu ga ik lekker slapen na een hele leuke vrije dag te hebben gehad op "mijn eiland" Lefkas.
  Morgen weer aan de slag, eens kijken en horen wat de gasten weer allemaal hebben meegemaakt.
  Ik ben ook heel benieuwd of een van mijn gasten die wilde gaan Parasailen dat ook gedaan heeft. Misschien niet zo heel bijzonder, maar wel als ik erbij vertel dat deze meneer 87 jaar is ???!!! :-)
   
  Liefs vanaf dit prachtige, afwisselende eiland!
   
  Ilona
   
   
  Lees meer...
  Na bijna anderhalf wordt het wel weer eens een keertje tijd geloof ik
   
  Nu het leven hier "gewoon" is geworden, heb ik het gevoel niet meer zoveel nieuws te hebben om op te schrijven. In vergelijking met andere seizoenen is het, na ook de winter op Lefkas te zijn gebleven, een every day life geworden.
  Deze zomer heb ik dan ook nog maar 4 keer gezwommen en Karaoke is er nog maar 2 keer van gekomen, inmiddels is Ilona een beetje huismus geworden :-) Ik vind het heerlijk om thuis te komen bij mijn lieve vriendje en zijn ouders. OUDERS?....ja das hier heel gewoon en nu schijn ik wel ongelooflijk geboft te hebben met mijn "schoonouders". Ontzettend lieve mensen waar ik mijn inmiddels best aardige Grieks een heel stuk aan te danken heb. Schoonvader Nikos gebruikt veel griekse gezegdes en oude woorden, dus ik krijg regelmatig te horen dat ik geen Grieks spreek. Gelukkig denkt schoonmana hier anders over (mana is grieks voor mama) Zij begrijpt mij altijd, ook als ik een woord compleet verkeerd vervoeg naar bijv. de verleden tijd of een paar letters omdraai....Ook heeft zij een hele prettige woordkeuze als ze tegen mij praat, ze gebruikt dan de makkelijke versie en zo leer ik er iedere dag langzaam weer iets bij en begrijp ik toch waar we het over hebben.
  Met Michalis zelf spreek ik Greeklish, een mix van Engels en Grieks. Hij is trouwens nu 2 uurtjes hardlopen (het is ruim 35 graden) want hij moet trainen voor een hardloopwedtrijd die van het weekend plaatsvind.
   
  The girls zijn er dit seizoen niet allemaal, maar Melanija is er gelukkig wel. Gisteren hebben we geparasailed (hoe schrijf je dat ...;-))  Hier wat actie foto's":
   
   
   
   
   
   
   
  Zoals jullie zien ben ik dit jaar dan ook niet zo bruin als andere jaren...
  Parasailen is dan wel heel leuk, geen adrenaline omdat het eigenlijk heel relaxed is. Last van hoogtevrees hadden we ook niet, wat ik wel heb als ik op de rand van een berg sta bijvoorbeeld. Je weet en voelt dat je goed vastzit. Wel een tip voor als je het ook wilt doen; informeer even naar de kwaliteit van een watersport aanbieder, je wilt echt wel dat ze goede spullen gebruiken want je gaat echt hoog (lees je valt echt hard en waarschijnlijk voor de laatste keer van je leven als de spullen hun werk niet doen)!
  Hier op Lefkas ben ik bij "Dennis Watersports" geweest, die heeft goede en vooral nieuwe spullen!
   
  Wat het werk betreft, dit jaar weer heel veel lieve en leuke gasten! Na zo'n winter heb ik mijn kennis wel goed kunnen uitbreiden, leuke gedetailleerde tips die de gasten erg leuk blijken te vinden.
   
  Lieve lezers, veel groetjes en liefs uit Lefkas!
   
  Ilona
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Lees meer...
  In het midden van het seizoen is het zo wel weer eens tijd voor een nieuwe update dacht ik zo...
  Ik zit hier in cafe Di Paris en heb net mijn "Veggie breakfast"op.
  Sinds weeeken heb ik weer eens gruwelijk lang uitgeslapen, meer dan klokje rond!
  T is mijn vrije dag vandaag en vond het en goed moment om te schrijven, mijn weblog en ook weer eens emails aan vrienden en familie. T komt er maar niet vav anders.
   
  De hele meidengroep is weer compleet, Jana en Melanija zijn hier nu ook alweer 2 maanden.
  De afgelopen weken hebben we de woensdag (mijn vrije dag) doorgebracht op Kathisma, een heel relaxed strand met een helder blauwe zee, talloze zonnebedjes, parasols en achter het strand alle strandtenten met zwembad. Vandaag vind ik het te warm voor het strand tussen 1 en 5, dus ga ik pas om 5 uur tot een uur of acht. Dan is het het lekkerst! T is nu denk ik gauw zo'n 39 graden, dus de ventilatoren hier in Di Paris vind ik heeel lief haha!
   
  Hieronder Miriam en Kosmas&Melanija (in elkaar verstrengeld) op Kathisma
   
   
  Na het strand is het dan ook heerlijk om nog even af te koelen in een van de strandtenten bij en in het zwembad. En dan wachten tot de zon langzaam in de blauwe zee zakt, de sunset is echt mooi hier aan de westkant van het eiland
   
   
  Over Sunset gesproken, ook dit seizoen is Steve er weer met zijn geweldige excursie.
  Iets compleet anders dan de dagtochtjes (die natuurlijk ook heel leuk zijn), maar Steve brengt je 's avonds naar het strand waar ie gaat vertellen, een diner serveert en de hele sterren roadmap uitlegt.
  Jaaa, Ilona heeft verstand van sterren nu !
   
   
  Hij heeft ook een telescoop bij zich waarmee ie Saturnus laat zien, super!
  Deze excursie is leuk voor mensen die niet van een doorsnee excursie houden, zeer educatief ook.
   
   
  O ja, frisdrank, water en WIJN is heel de avond inclusief, ga je nog meer sterren zien ;-)
   
  Van  gasten krijg ik heel vaak een enorm opgewekte reactie als ik ze verteld dat ik wandelboekjes van Lefkas bij me heb ( niet nu= veelstewarm, maar voor- en naseizoen)
  Lida Out is een Nederlandse die hier op Lekas woont en een wandelboekje heeft gemaakt met 24 rondwandelingen op Lefkas vanaf verschillende startpunten overal op het eiland. Mijn gasten zijn er dol op in ieder geval. Het boekje is o.a. te verkrijgen via de reisleiding van Ross Holidays en op het Esiness kantoor in Nidri.
   
  Elke woensdag en zaterdag is het hier weer Karaoke in Byblos. And i'm there !!!
  Samen met "Rabbit" zing ik elke week "summer nights"  uit Grease.......zie onder
   
   
  Ik ga niet meer zoveel uit als vorige jaar, maar als ik ga is het natuurlijk extra gezellig dan!
  Ik ben hier volgens mij ook 1 van weinige de mensen die niet iedere dag aan de alcohol zit. Water is ook lekker en bevat tenminste niet zoveel calorieen haha!
   
   
  Toch blijf ik hier nieuwe mensen ontmoeten, ook al zit ik hier toch al twee seizoenen.
   
   
  Dit is een Amerikaanse griek waar we met zn allen veel lol mee hebben gehad, helaas gaan die mensen ook altijd weer naar huis.... En nu maar hopen dat ik word uitgenodigt in Amerika
   
  Ik ben druk aan het denken en zoeken naar wat ik deze winter ga doen!
  Eigenlijk wil ik ergens in het buitenland weer aan het werk, een talencursus is ook een optie.
  Spaans leren in Spanje kan natuurlijk nooit kwaad, maar ook een baan in Suriname voor de wintermaanden lijkt me wel wat! Of werken op de Canarische eiland, Mexico, Amerika  enz enz. Tja, het zal wat lastiger zijn om iets te vinden tijdens de crisis, maar ik wil heel graag dus dan lukt het ook!
   
  Zo, tijd om een verfrissende duik te nemen in de Ionische zee....
   
   
  Liefs uit Nidri,
   
  Ilona
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Lees meer...
   
  LIEFS UIT NIDRI
   
  vanaf het terras van Stao Cafe in Nidri een nieuwe blog.
  De zon schijnt en het is hier zo´n 29 graden vandaag!
  Even vrij van het werk en genieten van het mooie weer en het vrije leven hier in Griekenland!
  Na vorige week een week een buikvirus te hebben gehad is het lekker om weer helemaal gezond te zijn.
  Een week lang alleen kale pasta, kale rijst, brood, banaan en kipfilet van de grill is heeeel saai!
  En dan nog niet eens alles binnen kunnen houden....
  Lang leve mijn dokter Eftychia die pijnstillers had voorgeschreven zodat ik toch vrolijk, fris en fruitig mijn welkomstbezoeken kon doen!
  Zodra ik beter was heb ik een afspraak bij de kapper gemaakt en mn haar vol met highlights laten doen.
  Hier het resultaat
   
  Dit zijn trouwens de nieuwe polo´s met een bermuda die ik tijdens mijn bezoeken draag.
  Op de luchthaven en tijdens de welkomstbezoeken zijn we strak in uniform.
  Madelijn (collega hostess Parga) en ik op de luchthaven in uniform...
   
   
   
   
  Tijdens 1 van mijn vrije dagen zijn Madelijn, Miriam (hostess Sundyo group Lefkas) en ik erop uit gegaan om een autoroute voor de gasten te maken.
  Eerst naar Nikopolis, een oude romeinse stad vlakbij Preveza, en toen door naar Rodia Wetlands, een vogel/ en natuurreservaat. Ook hebben we Zalongo bezocht waar een monument voor de vrouwen die tijdens de oorlog van de rots af zijn gesprongen...
   
   
  Het monument staat nu in de steigers ivm het renoveren ervan. (zie bovenop de rots)
   
  Dit zijn Miriam en ik met uitzicht vanaf Zalongo
   
   
  Daarna zijn we nog naar het oude Kassopi gereden, een oude stad met 2 amfitheaters met veeeeel bloemen
   
   
   
  Zo heb ik op het eiland een meertje gevonden waar de meeste grieken het bestaan niet vanaf weten.
  Omdat ik op weg was om te gaan eten, had ik mn naaldhakken aan.
  Da´s best lastig wandelen kan ik je vertellen, maar je moet wat over hebben voor de gasten!
  De service van Ross Holidays en haar personeel gaat dan ook heel ver om de gasten van alle service en informatie te voorzien....
   
   
   
  Na een kleine wandeling werd ik beloond door dit meertje inclusief een kikkerconcert
   
   
  Eerst wel een stukje met de auto over een vrij slechte weg.
  Dit kun je dan ook beter al wandelend doen. Kijk wel uit voor de zwijnen die je tegenkomt op de weg ernaartoe
   
   
  Mijn grieks is er dit jaar overigens erg op vooruit gegaan.
  Met name door een vriendin, Violetta die geen Engels spreekt.
  Zij werkt in Centro, een van de barretjes in Nidri waar ik bijna dagelijks op de koffie kom of voor een drankje. Violetta...
   
   
   
  Lieve lezers,
   
  bedankt voor het lezen en schroom vooral niet een reactie achter te laten!
  Heel veel liefs vanuit Nidri, Lefkada
   
  Ilona
   
   
   
  Lees meer...
   
  γεια σου !!
   
  voordat ik ga beginnen met werken wilde ik heel graag nog wat meer van Griekenland zien en dat heb ik dan ook gedaan! Samen met een vriend ( een gewone ) Zoei ben ik naar de Meteora kloosters geweest en naar zijn nichtjes in Thessaloniki.
  Gelukkig was de snelweg al voor een heel groot deel klaar, maar een deel van de weg is nog steeds oud, met veeeeel bochten en natuurlijk tweebaans met de tegenliggers gewoon op de andere weghelft....
  Zoei rijdt voor een Griek heel verantwoord maar heb toch heel wat zweet in mn handen gehad. Omdat heel die wegen uit bochten bestaan moet je wel voor een bocht inhalen, wat ik dan natuurlijk heel eng vind....
  Zeker als de weg in de bergen er zo uitziet:
   
   
  Na 3 uur rijden kwamen we langs Metsovo, een dorp in het Zagoriagebied en zijn daar even gestopt om de benen te strekken en het dorp te bekijken. Ongelofelijk hoe levendig voor een dorp in de middle of nowhere!
  Prachtige huizen en leuk om te zien dat de nieuwe huizen die er worden gebouwd wel in dezelfde stijl blijven als de oude
   
   
  Toen weer verder de weg op die vol met sneeuw ligt. Op een gegeven moment kwamen we een soort collone tegen van politiewagens en een bus die gedetineerden van de ene naar de andere gevangenis moest brengen. Deze reden uiteraard wat te langzaam voor Zoei, maar inhalen van 3 voertuigen op een bochtige weg is best lastig als je de collone niet mag doorbreken....Eindelijk was daar het moment waarop het NET kon en  met veeeeel gas konden we erlangs. Een paar kilometer verder kwamen we een andere politiewagen tegen die ons aanhield om onze papieren te zien. Net toen we weer weg mochten rijden reed de collone ons weer voorbij...AAAAHHHH!!!!! Moesten we er dus nog een keer langs, ik vond het eigenlijk best wel grappig maar Zoei wat minden hahaha! Later konden we er wel om lachen!
   
  En opeens uit het niets kwam Meteors in zicht, heel hoge rotsen met daarop de kloosters. Hoe ze er gekomen zijn is een groot raadsel...Ik denk dat er vroeger water was, dat kan gewoon niet anders! Hoe hebben ze anders die kloosters kunnen bouwen??
   
   
   
   
   
   
  Toen ik tegen Zoei zei dat we dus veeeel trappen moesten aan lopen hoefde dat volgens hem niet, je kon er met de auto komen. Nou niet dus...het eerste klooster wat we bezochten was echt pittig om er te komen!
  ( Met mijn conditie )
   
   
  Dit is geen schilderij, maar het uitzicht uit een raam:
   
   
  Leuk, ze hebben hier een soortgelijk spreekwoord als wij kennen, lees maar:
   
   
  haha ik zal het nog even vertalen:
   
   
  veel woorden is armoedig
  weinig woorden is zilver
  stilte is goud
   
   
   
  Omdat mijn spijkerbroek natuurlijk veelste mooi was, mocht ik een prachtige rok aan van het klooster.
  Zoei maakte deze prachtige foto toen ik net uit de toilet kwam (lees gat in de grond)
   
   
  Het tweede klooster was echt heel erg mooi en ook minder ver lopen...
  Hier kreeg ik dan ook een veel mooiere rok!!
   
   
   
   
   
  Om nog even zeker te weten dat de kloosters hoog zijn keek ik even uit het raam......best hoog, he !
   
   
  Wat ik dan wel weer erg interessant vind zijn de overblijfselen van monniken??? die hier hebben gewoond.
  Ik weet dus niet zeker of het van de monniken is, omdat het me ook weer erg sterk lijkt dat ze die zomaar op een plank of een hoop leggen...
   
   
  En ik moest natuurlijk mn hoofd en camera even naar binnen steken...
   
   
  Ook in een klooster houden ze van wijn.
   
   
  Bij de parkeerplaats stonden nog een paar winkeltjes waar ik een sleutelhanger kocht van een vrouwtje die me alles ging uitleggen in het grieks (met Meteoraans dialect) wat ze in haar winkel had en hoe mooi de kettinkjes waren enz. Toen ze hoorde dat ik Nederlands ben zei ze ineens uit het niets : " Dank u wel "
  hahaha dat was wel weer erg grappig dus die mevrouw heb ik nog even vastgelegd:
   
   
   
   
   
   
  Vanaf daar zijn we doorgereden naar Thessaloniki. Een best lange rit dus!
  Daar kwamen we aan bij de nichtjes van Zoei waar we 3 nachten mochten blijven of eigenlijk zo lang als we wilden! Twee hele leuke meiden die al 10 jaar in Thessaloniki wonen en studeren en zelf oorspronkelijk uit Lefkada komen. Toen we 's avonds wat gingen drinken op het Aristotelesplein ( the place to be in Thessaloniki ) kwam ik erachter dat mijn ondeugende broertje daar stiekem een bar had geopend haha!
   
   
  Toen ik de volgende dag in een wat beschonken toestand er weer langs liep, floepte er per ongeluk een reserveringsbordje met "Ernest" erop in mn tas...oeps!! Die stuur ik binnenkort naar je toen Ernest!
   
  Hier Zoei en ik voordat het bordje in mn tas viel:
   
   
  Zoei is op Lefkas altijd een hele serieuze jongen, maar hier kwam de ware aard naar boven....
  Hij bleek ineens heel goed te kunnen drinken.
   
  Thessaloniki is een geweldige stad!
   
   Niet alleen omdat ze er een IKEA hebben
   
  haha daar ben ik dus nog even binnengeweest en wat dingen gekocht om mn huisje wat op te leuken!
   
  Maar, zoals ik al zei het is echt een geweldige stad.
  Levendig en genoeg te doen!
  Ik was daar precies op 25 maart waarop de Grieken de onafhankelijkheid ( 25 maart 1821 begon de strijd voor onafhankelijkheid) van de Turken vieren. Dat was weer even wat geschiedenis tussendoor!
  We hebben gegeten in een Griekse taverna, lekkerrrr! Nee ik kijk niet echt vrolijk, maar heb geen andere foto...
   
   
  Omdat ik heel graag naar een bouzoukia wilde hebben we dat de laatste avond dan ook gedaan.
  Eigenlijk wilde ik naar Nikos Kourkoulis, maar helaas was de bouzoukia waar hij optreedt dicht op de 25e....
   
  Een bouzoukia heeft een liveband en podium waar artiesten optreden en uiteindelijk de hoofdartiest.
  Je betaalt geen entree, maar bestelt een fles wisky (in ons geval een fles wijn ivm de dag ervoor) en de prijs van de fles hangt af van de artiest.In dit geval was een fles wijn maar 60 euro en dat is goedkoop!
  Iedereen zit aan een eigen tafel en heeft daar zn fles met een bak ijsklontjes en iedereen danst naast de tafel of op het podium. Helemaal gezellig! En wat ik zo leuk vind zijn de bloemen die je kunt bestellen en kan gooien als je iemand leuk vind of de artiest goed vind of gewoon omdat het leuk is om bloemen te gooien!!
  Ik heb de bloemen dan ook even extra duidelijk op de foto gezet.
   
   
   
  Hier nog een "bij-artiest"die ik zelf wel erg de moeite waard vond haha!
   
   
  En toen was het alweer over, op weg terug naar Lefkas....
  Weer diezelfde weg, das het enige wat dan weer jammer is!
  Sneeuw was dit keer nog erger
   
   
   
  Ik ben weer veilig teruggekomen op Lefkas en alles is helemaal goed!
  Kan er weer een seizoen tegenaan!!!
  Miss u all !!!
   
  Liefs Ilona
   
   
  Lees meer...
  Back on Lefkada !!
   
  t afscheid viel wat zwaarder dit keer.....
  Van papa en Paula, Ernest en Jessie heb ik thuis al afscheid genomen.
  Mama en Rien hebben me naar Schiphol gebracht en Gwen en Bart kwamen me ook uitzwaaien.
   
  We hebben gezellig nog even koffie gedronken en de nodige nicotine genoten....
  Natuurlijk was mn koffer veeeel te zwaar, 30 kilo ipv de toegestane 20 kilo en de handbagage 12 ipv 5.
  Dat was weer even spannend bij het inchecken, maar gelukkig hoefde ik niet bij te betalen en kon ik gewoon doorlopen...pfff, scheelt toch alweer gauw 150 euro...!
  Na eindeloos zwaaien en een traantje te hebben weggepinkt ging ik door de douane controle. Mn laptop moest nog even uit mn tas en worden nagecheckt, maar gelukkig was het weer allemaal in orde.
   
  De eerste vlucht naar Athene ging vrij snel en heb zelfs nog even kunnen slapen in het vliegtuig, wat voor mij toch wel zeldzaam is. In Athene nog even tijd gehad voor wat drinken en een sigaretje en toen weer het vliegtuig in naar Ioannina. ( Ja Bart, t was dus toch zo'n oud toestel met propellors)
  Na een lawaaierige vlucht van 50 minuten stond Christos me al op te wachten.
  We zijn nog even wat wezen eten in Ioannina met een neef van Christos en een vriend. Dat was de eerste souvlaki van het jaar! En natuurlijk heel wat glaasjes griekse wijn ! Christos had het netjes bij 1 wijntje gehouden, omdat we nog 3 uur moesten rijden. Christos' neef nodigde me gelijk uit om een keer naar Ioannina te komen voor een bouzoukia en om te paardrijden op zn land.
   
  Eenmaal in Nidri aangekomen moesten we mn huis nog zien te vinden. Het eerste huis waarvan we dachten dat dat het was pastte de sleutel op geen van de deuren...t was dan ook aardedonker!
  Nog wat andere huizen en deuren verder besloten we dan toch maar iemand van kantoor wakker te bellen...
  Bleek het dus toch het eerste huis te zijn waar nog een deur aan de achterkant zat die we over het hoofd hadden gezien. Wat ik dan wel weer grappig vind is dat nergens iemand zn huis uit komt omdat een vreemde aan het slot zit te rommelen....
  De volgende dag heb ik gelijk een bezoekje gebracht aan mn kantoor en heb ik 2 dagen geprobeerd het perfecte appartement te vinden voor het seizoen. Na een aantal bezichtigingen (oud, klein en goedkoop of perfect maar niet te betalen)  besefte ik me dat mn huis helemaal zo slecht nog is en ik het weer best heb getroffen! Ernest en Jessie, mn huis is naast/achter het hotel waar jullie vorig jaar zaten.
   
  Ik heb maar gelijk wat foto's gemaakt:
   
  de voorkant van het gebouw.
  Boven wonen de eigenaren. Ik heb alleen de vrouw nog maar ontmoet, ze is erg aardig. Komt uit Zweden en getrouwd met een Griek.
   
  De ingang van mn huisje en het balkon/tuintje
   
   
  Het is een gloednieuw gebouw, dus is het nog niet helemaal afgewerkt. Ben wel de eerste die deze studio mag bewonen.
  De binnenkant is wat kaal maar zoals ik al zei, gloednieuw en alles werkt prima!
  Bed/ keuken/ zitje is 1 ruimte:
   
   
   
  voor wie zich afvraagt waar ik moet koken; op de oven zitten 2 kookplaten.
  Ik heb er al heeeerlijk een ei gekookt met een fabrieksboterham uit de oven en "la vache qui ri-kaas"
  Ik moet mn broodrooster en mn Ikea koekenpan nog ophalen bij de eigenaren van mn vorige huis.
  Die koekenpannen zijn trouwens een echte aanrader. Ze branden nooit aan en kosten maar 1,95 bij mijn favoriete Zweedse warenhuis
   
   
  Tadada...de badkamer ( let op,  MET douchegordijn, hij komt zelfs tot de grond!!!)
  Dit is dus mn eerste huisje in Griekenland waar niet de hele badkamer nat is na het douchen!
   
   
   
  Airco is ook aanwezig en heb zelfs kabeltv!
  Niet dat ik veel thuis zal zijn, maar het idee is fijn!
   
  Christos heeft me een gloednieuwe Seat Ibiza gegeven voor de eerste 2 maanden.
  Daarna krijg ik mn auto voor de rest van het seizoen. Hier lopen de autoverzekeringen OF per jaar OF per 6 maanden, dus heb ik geluk met deze mooie auto!!
  Let vooral op het "prachtige" huis van de buren, hihi !
   
   
  Het parkeren is wat minder, maar de eigenaren van het huis gaan opruimen in en naast de tuin, dus dan heb ik een echte parkeerplaats. Nu is het nog even creatief doen:
   
   
  Ik heb alweer veel vrienden gezien en de nodige koffie met ze gedronken.
  Ook zijn er nog veel lokale griekse vrienden op vakantie, maar die komen 1 dezer dagen ook weer terug.
  Tot nu toe heb ik vooral tijd doorgebracht in Centro bar van Kosmas, de vriend van Melanija.
  Hier hebben ze ook internet dus kan ik mn weblog bijhouden, mn mail checken, msnen en natuurlijk pokeren!! Super!
   
  Zo, nu hebben jullie een indruk van mn huis en weten jullie dat ik weer gesetteld ben en alles goed is!
   
  Heel veel liefs Ilona
   
   
   
  Lees meer...
  Hier weer eens een nieuwe log, ditmaal niet uit Lefkada, maar...
   
   
   
   
  ....n rondje Zuid- Oost Europa !!!
   
  Met de trein vanuit Utrecht naar Munchen. Op het perron in Utrecht bleek alweer hoe goed op tijd de treinen rijden ...(NOT) want ik had een vertraging van 40 minuten! Das best vervelend als je in Munchen maar 10 minuten de tijd hebt om over te stappen op de trein naar Slovenie! Ach, de meeste van jullie weten best dat ik altijd het positieve eruit probeer te halen, dus bedacht dat als ik het niet zou halen ik dan wel wat van de stad Munchen zou kunnen zien...joepie!
   
  Op het perron in Utrecht ontmoette ik trouwens nog een Keniaan die ik geholpen heb de goede coupe wagon van zn trein te vinden. Blijkbaar heb ik een open uitstraling ofzo, want er kwamen wel 3 toeristen naar me toe om te vragen hoe of wat en welke trein  Wel aardig dat die Keniaanse man  me van harte uitnodigde hem eens te bellen als ik toevallig in Kenia zou zijn. Dan zou ie me het land kunnen laten zien! Haha ach, je weet het maar nooit!
  Wat grappig was is dat deze man dacht dat ik weleens grieks zou kunnen zijn, dat maakte hij op uit mn accent in mn Engels. Grappig, bleek ie ook nog grieks te spreken, haha!
   
  Eenmaal in de trein bleek de sleeperette coupe kapot te zijn en zat ik dus 10 uur lang op een stoel die je maar 5 centimeter kon uitschuiven.... Natuurlijk miste ik ook echt de aansluiting in Munchen en moest 4 uur wachten op de volgende trein. Ik ben een klein stukje Munchen ingegaan, maar na een kilometer lopen met koffer besloot ik lekker warm in de Starbucks een capuchino te nemen en mn sudoku-boekje te gaan oplossen!
   
  De trein naar Slovenie was eigenlijk een stuk luxer dan de Nederlandse! Ik heb er nog even in kunnen slapen en voor ik het wist stond ik op station Lesce-Bled in Slovenie! Melanija kwam me halen en had een kamer voor me geregeld in een gezellig houten hotel waar het personeel in traditionele kleding liep en je traditioneel Sloveens kon eten. Dat heb ik dan weer niet gedaan, op een of andere manier kwamen we twee keer in de Mac Donalds terecht, 1 keer in een restaurant en 1 keer hebben we bij haar vader thuis gegeten.
  Slovenie is trouwens een mooi land, mooie natuur en bijna iedereen spreekt er Engels. Het loopt helemaal niet achter en is dus gewoon heel modern. Ik kon zelf namelijk moeilijk een voorstelling maken bij Slovenie, dus kan me voorstellen dat ik niet de enige ben.
   
   
  Hieronder het meer in het plaatsje Bled met een klein eilandje in het midden en een schattig kerkje erop.
   
   
  Om wat cultuur te snuiven hebben we ook het kasteel bezocht in Bled
   
   
   
   
  Omdat Slovenie al helemaal onder de sneeuw lag en het nog eens heel hard begon te sneeuwen besloten we al om 24u naar het vliegveld van Venetie te gaan rijden. Maar goed ook, want we kwamen om 5 uur aan en dat was precies 2 uur van tevoren! Na een hele melige nacht kwamen we om 12.30 aan in Athene
  Toen nog ruim 5 uur in de taxi naar Lefkada. Ik voelde mn benen en mn k*nt niet meer na al die uren zitten.
  Maar het was de reis waard!
   
  Ik heb een hoop vrienden van Lefkas weer kunnen zien! Een paar barretjes bezocht die ook in de winter open zijn. Het viel me eigenlijk wel mee met hoe stil het was. De lokale bevolking neemt het ervan in de winter en gaat massaal koffie drinken! Wat wel heel leuk is dat ik werd gevraagd om voor de gemeente van Lefkada op de vakantiebeurs te staan in Utrecht in Januari! Best een eer, vond ik zelf!
   
  Eigenlijk zijn we helemaal vergeten foto's te maken op Lefkas....
   
  Na 7 dagen Lefkas zijn we naar Igoumenitsa gegaan en hebben daar de boot genomen naar Ancona!
   
   
  Gelukkig hadden ze een bar/disotheek op de boot, Jamas/Proost
   
   
  Ook al hadden we hele "aircraftseat-cabine" voor ons alleen, toch werd het slapen daar erg lastig!
  De leuningen van de stoelen konden niet omhoog, dus heb ik maar wat afgewisseldvan stoel naar vloer en weer terug....
   
   
  Leuk detail is dat er ook nog heel de nacht horrorfilms aan stonden die met geen mogelijkheid uitkonden. Het slapen die nacht was dus niet alles.
   
  Hieronder de boot nog een keer, best groot is ie!
  Gelukkig zijn wij inmiddels al van boord en veilig aangekomen in Ancona.
   
   
  Gelijk maar aan de cultuur, dit is de kerk "San Domenica" op een hoge berg. Grappig, op Lefkas staat ook een kerk die Agios Kyriaki heet, wat beiden "Sint Zondag"betekent.
   
   
  We werden opgehaald door Alessandro, 1 van de Italiaanse koks in het restaurant van Marisa op Lefkas.
  Leuk was dat Allard en Chantal , een Nederlands stel dat ik op Lefkas al eens had ontmoet met Marisa, er ook waren. We zijn allemaal als verrassing uitgenodigd voor de 18e verjaardag van de zoon van Marisa, Luigi.
  Luigi weet dus helemaal van niets en vanavond op zijn feest gaan we hem verrassen!
   
   
  De rest van de middag zijn we lekker door Ancona gaan lopen en hebben en heeeeerlijk gegeten.
  Ookal heb ik zelf 5 maanden in Italie gewerkt, ik was  vergeten hoe ontzettend lekker het eten daar is....en zo ook de wijn....
   
   
  Na een paar uurtjes op 1 oor, wat echt wel nodig was na vannacht, begon het feestje van Luigi.
  In dit gebouw was het feest en de foto is gemaakt vanuit het hotel wat 10 meter verwijderd was van het feestje!!! Heel mooi, want dan konden we lekker alle wijn "proeven"
   
  Let ook even op het uitzicht trouwens....
   
  Heel erg leuk om Marisa weer te zien!!
   
   
  Vanuit Nederland had ik een opblaasschaap voor Luigi meegenomen. Zulke dingen verkopen ze in Italie niet, maar wel wist iedere Italiaan daar gelijk wat het was, huh?
   
   
  Na een heerlijk buffet met alles erop en eraan, ware het Melanija en ik die begonnen met dansen. Italianen zijn wat dat betreft toch veel rustiger dan de grieken, want de grieken waren allaang gaan dansen op dit moment!
   
  De volgende dag hadden we afgesproken bij Marisa thuis in Varano. Ze was bezig een lunch klaar te maken, maar deze was nog niet klaar. Toen zijn we bij het kerstmarktje gaan kijken die wel 8 kraampjes had.
   
   
  Er komt precies een optocht langs die voor iedere huis stopt voor een gezang:
   
   
  Dit is Marisa's huis in het plaatsje Varano wat alleen maar traditioneel Italiaanse huisjes kent, het is het huis met het kleine balkonnetje:
   
   
  Lekker knus!
   
   
  Zelf woont ze boven in het huis, maar deze onderverdieping is speciaal voor als er gasten komen.
  De lunch is klaar! Ik ben blij dat ik maar twee dagen hier ben, want anders was ik tonnetje rond geweest binnen de kortste tijd! Het eten is zo lekker dat ik niet kan stoppen....
   
   
  Aan het einde van de dag vroegen we ons af hoeveel wijn we eigenlijk hadden gedronken. Na wat tellen bleken het meer dan 10 flessen geweest te zijn....oops! Maar met al dat eten was eigenlijk niemand dronken, maar was het gewoon lekker!
   
  De volgende dag hebben we de trein vanuit Ancona naar Venetie genomen, waar de auto van Melanija nog stond. Tja, als je dan toch in Venetie bent, dacht ik: Kom, laten we de stad ook even in gaan!
  We hebben nog een heerlijke pizza gegeten en mozarella met tomaten en lekker winkeltjes gekeken.
   
   
   
  Ik denk dat ik toch eens carnaval ga vieren hier in Venetie. Die maskers zijn echt zo mooi!
   
   
  Tja en toen weer terug rijden naar Slovenie.
  's nachts heeft de beste vriend van Melanija mn nagels gedaan en de volgende dag wilde ie graag mn haar ook knippen!
  Ik ging in ieder geval helemaal nieuw de trein in. Ik haalde de aansluiting in Munchen!!
  Maar in de NS Hi-speedtrein waren weeeer geen slaapstoelen en moest dus weer  in een gewone stoel....
  Ik werd door 3 jongens van 18 (2 Amerikaanse, 1 Ier) uitgenodigd in hun coupe, dus heb ik dat maar gedaan. Ik heb in ieder gevaal lol gehad! En ook nog lekker wat met ze gedronken in de trein haha!
  Eenmaal in Nederland begon de Ier heel enthousiast te lachen dat ie nu al mensen op de fiets zag! Ook begon hij te roepen: Welcome in Holland, welcome to smokeyland! Die gingen nog een hele vakantie tegemoet!
  Die van mij is hier weer afgelopen....
   
  17december naar Praag, ik kijk er naar uit om Jana weer te zien!
   
  Tot een nieuwe, verse log! Die gaat hoogstwaarschijnlijk over Tjechie, Praag!
   
  Heel veel liefs vanuit Hellevoetsluis!
   
  Ilona
   
  Lees meer...
  Hier de 1 na laatste blog vanuit Lefkada in 2008
  Nog 3 weken en dan kom ik weer voor even naar Nederland, het werk zit er bijna op.
  Het is voorbij gevlogen! 7 maanden is niet lang, zeker niet als je het naar je zin hebt.
   
   
  Lefkada, ik zal het missen.....tot volgend jaar !!!!!?
   
  Als je maar lang genoeg wacht, komt die golf vanzelf (echt mooi!!) : 
   
   
  Kennen jullie die man en vrouw hieronder op de foto? Het zijn Rinos en Betsia!
   
   
  Visite van mama en Rien was erg gezellig, Rien is trouwens griek geworden..... Hij is helemaal dol op de griekse manier van leven! Mama vond het sowieso geweldig, maar ik had ook niet anders verwacht van ze!
   
  Ze hebben veel van de auto genoten! Deze prachtige auto kunt u huren bij Christos, AutoUnion ;-)
   
   
   
  Rondje eilandjes voor Nidri met de 30 pk boot en ikke als kapitein! We hebben heerlijk gezwommen op het strandje van Onassis en Maria Callas! Water is daar zoooow helder. Rien en mama hebben er zelfs nog gesnorkeld!
   
   
  Laatste avonden met Janna & Melanija :
   
   
   
  Onze scooterverhuurder-->  BroomBroomBroomies!!!
  Spiros gaan we trouwens weer ontmoeten in Thailand, Lefkada reunion!!!
   
   
  Honzaaaa is de vriend van Janna en binnen 2 weken al helemaal ingeburgerd!
   
   
   
  van links naar rechts: Giorgos (Stoa bar Nidri) , Janna, Honza (vriend Janna), ikke, Kosmas (vriend Melania en Centro bar Nidri), Melanija
   
   
   
  The Girls Together !!
   
   
  Dit is onze vervangende moeder geweest tijdens de hele zomer: Marisa !
  Zij heeft een restaurant in Nidri ( 500 cinquecento) waar zij zelf de pasta maakt!
  Marisa gaan we in december opzoeken in haar huis in Ancona!
   
   
   
  Plannen voor de winter heb ik trouwens ook:
   
  - 2 december naar Melanija in Slovenia
  - 5 december met Melanija naar Marisa en haar zoon in Ancona
  - 9 december komt Marco naar Ancona en gaan we samen naar Rome
  dan gaan we met de trein naar Cavallino en bezoeken we Venetie en vlieg ik terug naar NL voor een paar dagen.
  -17 december tm 23 december ga ik naar Janna en Honza in Praag en komt Melanija ook.
   
  Dan kerst en oud&nieuw in Hellevoetsluis!
   
  Januari & februari ga ik met Melanija bachpacken in Thailand.
   
  Plannen genoeg dus en ook genoeg om weer een weblog mee te vullen, haha
   
  Heel veel liefs vanuit Nidri
   
  Ilona
   
   
   
   
  Lees meer...
  Gastlog Ernest & Jessie
   
  Vakantie Lefkas 09-08-08 t/m 23-08-08

   

  Na al die verhalen te hebben gelezen op de weblog van Ilona, hadden wij een paar maanden geleden maar eens het initiatief genomen om zelf te kijken hoe het leven er op Lefkas voorstaat!

  Op naar het reisbureau ,waar we na bedenken of 1 week nu te kort is en 2 weken te lang, besloten om toch 2 weken te gaan. Allebei weg van onze verplichtingen, lekker genieten en tijd om met mijn zus en schoonzus door te brengen.

  De dag van vertrek verliep voor ons lekker soepeltjes; midden in de nacht weg, een taxi voor ons zelf en niet te druk op schiphol. We vlogen om 6 uur s ochtends en we landden om 10 uur Griekse tijd, dus we hadden nog de hele dag voor ons zelf.

  Aangekomen bij ons appartement stond Ilona ons al op te wachten. Wat was ze bruin, ze zag er echt goed uit, ze straalde helemaal. Na een paar minuten was het eigenlijk alweer normaal om met elkaar te zijn, klinkt gek ,omdat je elkaar 4 maanden niet gezien hebt.

  Vanaf de dag dat we weer met Ilona waren, zijn we eigenlijk elke avond uit eten geweest met z’n 3en of 4en. Vaak was Melania, de vriendin van Ilona, er dan ook bij.

  Het eten is er echt lekker, voor weinig geld krijg je echt een goeie en lekkere maaltijd.

  Misschien kwam dit ook wel, doordat Ilona iedereen kent en overal waar ze gaat eten, korting krijgt. Dat was voor ons ook goed meegenomen natuurlijk!

   

  Overdag waren wij vaak te vinden in het zwembad van ons appartement, of aan het zwembad van River Palms, het zwembad waar Ilona het ook al eerder over gehad heeft.

  Het is daar echt relaxed om te liggen. Niet druk, lekker water, goeie ligstoelen, vrij ruim zwembad en natuurlijk een bar in de buurt om onze dorst te lessen.
   

   

  Wij vermaakte ons verder wel met zijn 2tjes overdag. We hebben een boottrip gedaan, een bootje gehuurd, veel gezont en gezwommen en toch ook wel wat van de omgeving gezien.
   

  We zijn een stuk naar het westen gereden met onze scooter, waar het echt mooi is.

  Net een plaatje vanuit de hoge bergen, kijkend naar de mooie blauwe zee en de vele boten die er rond dobberden.
   
   
   
  Verder was de waterval ook mooi om te zien, als moest je wel ver lopen om water te zien (stromen).
   

   

  Natuurlijk zijn we ook bij Ilona op kantoor geweest, om te kijken waar haar “plekje” nou eigenlijk is. Het zag er gezellig uit zo met z’n alle. Elke reisorganisator of hostess heeft daar     haar eigen bureau en het was er lekker koel. Ilona was echt met haar werk bezig, dat kon je wel merken aan dat ze echt elke dag door een andere gast gebeld werd over een vraag of over informatie. Ze gaf echt persoonlijke aandacht aan haar gasten, wat je niet over onze hostess kon zeggen. Wij zaten bij Evenements reizen en onze wat oudere hostess kwam nooit langs, gaf weinig informatie en had ook totaal geen persoonlijke aandacht. Wij hadden dan natuurlijk weer het geluk dat we Ilona hadden die overal vanaf wist.

  Tot in tegenstelling van onze hostess was Ilona echt veel meer betrokken bij haar gasten.

  Ze vind het echt leuk om het mensen naar hun zin te maken en ze een fijne vakantie te bezorgen. Vaak als welkomst boodschap echt iets persoonlijks opschrijven voor de gasten en 1 of 2 keer per week langs te gaan.  Ze is er echt helemaal mee bezig. Ze werkt hard, ze heeft maar 1 vrije dag in de week , maar toch ook veel vrije tijd wat je ook al eerder kon lezen op haar weblog. In haar vrije uurtjes ging ze vaak slapen of ze kwam gezellig bij ons liggen bij het zwembad. 

   

  Echt, zoals wij Ilona daar bezig zagen, zag je gewoon aan der dat dit echt is wat ze wilt.

  Tuurlijk , ze mist iedereen uit Nederland wel en verlangt soms ook wel naar huis, maar daar op lefkas vergeet je dat gewoon. Het is er zo lekker en heerlijk ontspannen, hele vriendelijke mensen en veel minder gedoe en gezeik dan in Nederland.

  Mensen zijn minder moeilijk en doen ook echt overal hun best voor.

  Het lijkt ook echt of ze daar het leven veel meer waarderen.

   

  Wat ons ook opviel, was dat Ilona bij iedereen in de smaak viel.

  Er zaten een hoop mannen achter haar aan, wat zij natuurlijk niet erg vind, maar soms was het toch wel een beetje vervelend. Bij het uitgaan hingen ze om haar heen, vroegen aandacht en bleven maar vragen wanneer ze weer wat gingen drinken of iets met z’n 2tjes gingen doen.

  Voor Ilona werkt dit natuurlijk niet zo. Ze houdt niet zo van opdringerige mannen, al geniet ze der wel in de hoofd van. Ze waren gewoon gek op haar, de restaurant eigenaren, de medewerkers van barretjes, haar gasten en gewoon de vaste inwoners.

  Het geeft haar natuurlijk een goed gevoel en veel zelfvertrouwen.

  Wat je voor dat baantje natuurlijk wel nodig hebt, en Ilona straalt dat ook echt uit.

   

  Voor ons was het echt een hele mooie en fijne tijd; Ilona weer gezien, 2 weken heerlijk ontspant en lekker gegeten en gedronken en echt goed tot rust gekomen.

  Nu alweer ruim 2 weken thuis missen we het nog steeds wel, we zijn natuurlijk al weer helemaal gewent aan alles en iedereen maar toch dwarrelt die tijd nog in onze hoofden.

   

  Het is fijn en goed om te zien dat Ilona het echt naar der zin heeft en hoe alles eruit ziet waar ze zo positief over vertelde. We blijven haar missen maar het geeft je toch een fijner gevoel om haar tussen door te zien en om tijd met haar door te brengen.

   

  Het is echt een aanrader om dit jaar of misschien volgend jaar bij Ilona langs te gaan.

  Over 2 maanden komt ze ook alweer thuis ,dus dan kunnen jullie allemaal de verhalen en avonturen van onze Nederlands hostess horen.
   
   

                                                                                                                                    

  Groeten uit een regenachtig Nederland van Ernest en Jessie
   
   

   

  Lees meer...
  Hey hallo!
   
  Hier een update uit het zonnige en veel te warme Lefkada!
   
  Het hoogseizoen loopt hier op zn eind en aan de gekte en drukte overal is nu een eind gekomen.
  Nu maakt het voor mij niet uit, onze accommodaties zitten heel het seizoen wel vol! Maar wel lekker om weer gewoon door te kunnen rijden op straat en niet in Nidri om de drie meter een voetganger voor je auto springt... Soms lijkt het net of mensen denken dat ze tijdens hun vakantie niet op hoeven te letten op het verkeer, de weg gewoon kunnen oversteken zonder te kijken, op de scooter in je zwembroek met 70 km per uur op de Griekse wegen, het lijkt opeens allemaal helemaal niet meer gevaarlijk als je op vakantie bent.......
   
  Een aantal weken geleden heb ik met de meiden geprobeerd te waterskieen. Vanuit Nikiana met de speedboot naar een strandje op het vasteland....
   
   
  Het was niet via een watersportbedrijf, maar gewoon met vrienden van Janna. Ze hadden alleen waterski maat 46, ik kan jullie vertellen dat je dan niet goed controle houdt over de ski als je schoenmaat 38 hebt.....
  Ook al bewoog ik mn voeten, de skies gingen hun eigen gang. Jammer, dus niet echt kunnen waterskieen maar wel volop spierpijn van het proberen op te staan in het water.
   
  Hier ben ik net voor het waterskieen begon:
   
   
  Janna wilde nog een foto maken van mij in zwemvest met Panos en de speedboot er ook op.
  Net toen ze de foto nam viel Panos van de boot af hahaha , geniet mee:
   
   
  Al met al was het wel een hele leuke dag, vooral met de best oude speedboot waar de stoelen gewoon los in stonden.
   
  Ernest en Jessie zijn ook nog geweest, twee weken. Was echt heel erg gezellig! We hebben vooral veel gegeten, gedronken en in de zon gelegen. Zij sturen binnenkort de foto's en plaatsen dan hoogstwaarschijnlijk een gastlog. Lefkada vanuit andere ogen bekeken dus!
   
  Morgen weer een nieuwe aankomst, de gasten komen en gaan. De meeste zijn echt hele leuke mensen, ook allemaal zo verschillend. Ik leer echt veel verschillende soorten mensen kennen, van tekenaressen tot juristen, van journalist tot verfspecialist. Mensen die je tijdens hun hele vakantie maar 1 keer spreekt en mensen die je moet helpen bij het bellen van een taxi. Ik vind het leuk, t is echt een uitdaging om iedere gast bijzonder te laten voelen, echt dit is mijn baan. Het zijn veel uren, maar het werk is niet zwaar. Als ik soms boven op een berg op een balkon zit koffie te drinken tijdens een bezoek bij gasten en uitzicht heb over een groen dal en een blauwe zee besef ik me dat ik het best goed getroffen heb! Okeej, ik heb er wel mn hebben en houden in Nederland voor opgegeven, maar krijg er wel een hoop voor terug!
   
  Ik heb ook wel weer zin om in November naar Nederland te gaan, de familie en vrienden te zien en lekker tv kijken terwijl de regen op het raam tikt en ik warm binnen zit bij de verwarming. De kippensoep van Papa te eten en naar de toko voor een surinaams broodje met extra sambal! Een avondje casino of rijden op de zo perfecte snelwegen in Nederland.
  Tot die tijd geniet ik hier van de zon, het buiten leven, de gastvrije mensen, het iedere dag eten met de meiden, de drankjes in de barretjes iedere avond en natuurlijk mn moeder&Rien die nog komen en ook mn vader en Paula !!
   
  Tot schrijfs !
   
  Veel liefs vanuit Nidri,
   
  Ilona
   
   
  Lees meer...
  Categorieën
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl